Следвайте Гласове в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа одобри резолюция,

...
Следвайте Гласове в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа одобри резолюция,
Коментари Харесай

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа призна руския режим за терористичен

Следвайте " Гласове " в 
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа утвърди резолюция, с която афишира съветския режим за терористичен и приканва да се доставя оръжие за Украйна.

За това оповестиха ръководителят на украинският делегация в ПАСЕ Мария Мезенцева и членът на делегацията Алексей Гончаренко, представени от организация УНИАН.
" За – 99 делегати, въздържа се един. Това е исторически резултат! Пълна поддръжка от ПАСЕ!, посочи Гончаренко.
" Това е мощен сигнал от международен мащаб и още една крачка към признаването на Русия за страна - спонсор на тероризма ", добави той.

Освен това за пръв път в историята Съветът на Европа приканва да се доставя оръжие за Киев, акцентира украинските представители.
Според Мезенцева главните пунктове на резолюцията гласят:
- наказание на съветската експанзия и признаването ѝ за закононарушение по интернационалното право;
- потвърждаване суверенитета на Украйна;
- ускорение основаването на Специален интернационален арбитражен съд за закононарушенията при експанзията против Украйна;
- основаване на сложен интернационален механизъм за обезщетения и указател на нанесените щети;
- обезпечаване на системи за Противовъздушна отбрана за Украйна;
- внасяне на въпроса за отговорността на Русия в дневния ред на Четвъртата среща на държавните глави на страните - членки на Съвета на Европа;
- пречистване на интернационалните организации от съветските агенти;
- слагане на въпроса за целесъобразността на присъединяване на Русия в Организация на обединените нации.
Мезенцева напомни също, че сега Съветът на Европа е единствената интернационална организация, която е изгонила от редовете си Русия поради експанзията ѝ против Украйна.
През април 2014 г ПАСЕ лиши съветската делегация от право на глас и изключи нейните представители от всички управителни органи на асамблеята поради анексирането на Крим, напомня УНИАН.
Заради това Москва спря да заплаща вноските си в Съвета на Европа от юни 2017 година
В началото на март тази година Русия реши да напусне организацията.
На 15 март членовете на ПАСЕ гласоподаваха за изключването на Руската федерация. Никой не се разгласи срещу.
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (или ПАСЕ) е един от двата основни органа на Съвета на Европа (СЕ). За разлика от Европейския парламент (който е институция на Европейския съюз), пълномощията на ПАСЕ се простират единствено до опцията да проверява, предлага и поучава. Нейните рекомендации в региона на човешките права имат забележителна тежест в подтекста на европейската политика. Европейският парламент и другите институции на Европейския съюз, постоянно се базират на данните на ПАСЕ, изключително в региона на човешките права и на правното и културното съдействие.
Съветът на Европа (СЕ) е политическа интернационална организация на страните от Европа (т.нар. „ Голяма Европа “ – 46 страни членки - след изключването на Русия, за разлика от 27 страни членки на ЕС), която работи за задачите на европейската интеграция. Организацията предизвиква съдействието сред всички страни в Европа в региона на правото, човешките права, демократичното развиване и културното съдействие.
Два от най-известните органа на Съвета на Европа са Европейският съд по правата на индивида, който ползва Европейска спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи и Европейската фармакопея, която залага стандартите за фармацевтичните артикули в Европа. Съветът на Европа е основал голям брой стандарти, харти и конвенции, които улесняват съдействието сред европейските страни.
Най-важните органи на Съвета на Европа са Комитетът на министрите, формиран от министрите на външните работи на всички страни членки, Парламентарната асамблея, формирана от представители на парламентите на страните членки и Генералният секретар, който оглавява секретариата на Съвета на Европа. Комисарят по човешките права в границите на съвета има задача да спомага за спазването на човешките права.
 
Източник: epicenter.bg
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР